Måla och tapetsera som ett proffs!

Måla och tapetsera som ett proffs!

Vill du fräscha upp ditt hem med en snygg färg eller tapet? Du kan då vända dig till något måleri, eller så kan du försöka göra jobbet själv. Hur skrämmande det än kan verka är målning och tapetsering något som inte bara proffs kan ta sig an. Med rätt verktyg och tekniker kan du också få dina väggar att se ut som om de gjorts av ett proffs! I det här blogginlägget visar vi dig exakt vilka material och steg som garanterar framgång när du ger ditt hem en uppdatering. Läs vidare för att ta reda på hur du målar eller tapetserar som ett proffs!

1. Förberedelse: Innan du börjar måla eller tapetsera måste du förbereda väggarna. Detta inkluderar rengöring av ytorna, fyllning av hål och sprickor med spackel eller fogmassa, slipning för jämnhet och grundmålning så att färgen/tapeten fäster bättre.

2. Välj material klokt: När du köper färg/tapet, se till att du kontrollerar etiketterna. Kvaliteten är viktig och det är viktigt att hitta något som är utformat för den typ av vägg du arbetar med. Utomhusfärg är till exempel inte lämplig för innerväggar!

3. Använd rätt verktyg: Det krävs mer än bara en pensel eller rulle för att få en jämn eller tapeter. Investera i verktyg av god kvalitet, t.ex. skrapor, knivar och lodlinor, för att få jobbet gjort ordentligt.

4. Blanda färgen på rätt sätt: Nyckeln till en bra finish är en jämn färg. För att göra detta blandar du tillräckligt med färg för att täcka hela väggen och använder en pinne eller mixer.

5. Måla och tapetsera sedan: Du får bättre resultat om du målar väggarna innan du tapetserar dem. Detta garanterar att alla mindre ojämnheter i väggarna täcks och gör det lättare att få en jämn yta när du tapetserar.

Det är absolut inte fel att du anlitar något måleri om du vill.

Per i Norrköping


Kommentarer är stängda.